top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFred Beljaars

Het is jouw wereld en je mag er in zijn wie je wilt zijn.

Bijgewerkt op: 30 aug. 2022

In de kern zijn we spirit en we doen menselijke ervaringen op. De kwaliteit van de ervaringen die we op doen hangt af van waar vandaan we keuzes maken in ons leven. Ik zie het lichaam als een instrument waarmee gecreëerd kan worden. Je kunt er letterlijk alles mee creëren wat je wilt in je leven. Het is een perfect design gemaakt om te gebruiken, dus leer het kennen en gebruik het waar het voor bedoeld is.


Je mag de wereld waarin je leeft uitvinden.


Het is jouw wereld en je mag ervan maken wat je wilt. Je hoeft niet terughoudend te zijn, werkelijk alles kan en mag. Hoe je wereld eruit ziet, is grotendeels afhankelijk van hoe je jezelf ziet. Ik zal je een voorbeeld geven: Beyonce is een groot artiest en boekt vele successen in haar wereld. De reden waarom ze dit kan is omdat ze zichzelf ziet als de vrouw die dit kan. Ze ziet zichzelf als een owner en geen victim. Ze owned zichzelf en stuurt zichzelf krachtig aan. Muhammad Ali de bokskampioen deed dit ook. Hij zag zichzelf als de greatest of all times en zo verscheen hij ook in de ring. In de wereld van Ali was er geen betere bokser dan hij. Sommigen dachten dat hij arrogant was, maar dat was hij niet. Hij wist hoe hij zijn wereld kon creëren naar zijn persoonlijke voorkeuren. Een ware kampioen en niet alleen in de ring als je het mij vraagt.


Over jou.


Hoe wil je dat jouw wereld eruit ziet en welke rol wil je jezelf hierin geven? Neem hier rustig de tijd voor, want ik weet dat deze vraag je kan overvallen. Wat goed helpt, is mediteren op deze vraag.Valt het je op dat wanneer je aandacht geeft aan deze vraag er antwoorden komen die groter zijn dan het leven wat je nu leeft? Dat is ook precies de bedoeling. Zo creëer je voor jezelf een mogelijkheid om te ontwikkelen. Neem de natuur als voorbeeld: een boom ontwikkelt dag en nacht, stopt hij met ontwikkelen dan sterft hij. Nu zul jij niet fysiek gezien sterven, maar er sterft wel een stukje gelukzaligheid in je. Blijf ontwikkelen, wat er ook gebeurt.Owner / Victim


Het maakt niet uit wat andere mensen doen. Het enige dat telt, is wie je wordt en wat je van je wereld maakt.

Om te kunnen slagen zoals je dat wilt in jouw leven, moet je weten waar je vandaan komt in jezelf. Er zijn twee mogelijkheden om vandaan te kunnen komen, de owner versie van jou of de victim versie van jou. Ik zal je een aantal voorbeelden geven die jou kunnen helpen bij het inzien waar je vandaan komt in jezelf.


Victim = gefixeerd op het oplossen van het verleden.

Owner = gefocust op het creëren van de toekomst.


Victim = geeft nooit alles van zichzelf en is terughoudend.

Owner = geeft alles van zichzelf en is nooit terughoudend.

Victim = is gehecht aan comfort en maakt comfort keuzes.

Owner = is gefocust op groei en maakt groei keuzes.


Victim = verspreid aandacht over meerdere taken tegelijk, rond niets echt af en creëert stress.

Owner = gefocust op één taak tegelijk en rond het af voordat het overgaat op de volgende taak.


Victim = heeft gedachten en identificeert zichzelf hiermee.

Owner = heeft gedachten en identificeert zichzelf hier niet mee.


Victim = bedenkt redenen waarom iets niet kan slagen.

Owner = bedenkt ideeën om iets te laten slagen.


Als je beperkingen wilt doorbreken, je prestaties wilt upgraden en het leven wilt creëren dat je echt verdient, wees dan een owner.

Theodore Roosenvelt zei het ooit. Hij zei: "vergelijking is de dief van vreugde." Ik zal het nog een keer herhalen omdat het zo'n waardevol idee is, tenminste voor mij. Theodore Roosenvelt zei: "vergelijking is de dief van vreugde", en echt leiderschap gaat niet over volgen en vergelijken, het gaat over leiderschap. Met andere woorden, je kunt de menigte volgen, doen wat iedereen doet, denken zoals de meesten denken, handelen zoals de meesten handelen, of je kunt je eigen leven ownen, op je intuïtie vertrouwen, authentiek zijn, met je eigen stem spreken, je eigen hart volgen.


Je hebt al alles wat je nodig hebt, je instrument is compleet, gebruik het en leef.


Much Love,


Fred


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page